Home Singles MIDWIFE – Sickworld (Hardly Art/Konkurrent)

MIDWIFE – Sickworld (Hardly Art/Konkurrent)

by Bart Verlent

Sinds 2014 maakt Madeline Johnston onder de naam Midwife dromerige songs die ze zelf omschrijft als “heaven metal”. Haar teksten gaan vooral over rouwen, over de vele facetten van dat gevoel en het verwerkingsproces. Vorig jaar bracht ze haar derde album Luminol uit dat ze op 12 oktober komt voortellen in de Brusselse Botanique. De nieuwe single is evenwel niet afkomstig van deze plaat.

© Midwife

In 2022 bestaat het Amerikaanse Hardly Art Records 15 jaar en daarom brengt het label 15 nieuwe singles uit van 15 artiesten waar ze verzot op zijn, ook al brengen ze normaal gezien geen platen uit van deze artiesten.

Midwife is één van de gelukkigen en met haar brengt het label het nummer Sickworld uit. Ze schreef het nummer in de koude winter van 2021. Het gaat over het gevoel van heimwee naar een plaats waar je nooit naar kan terugkeren omdat ze niet (meer) bestaat.

Voor Johnston is het ook een nummer over het genezen van een wereld die ziek is, die dringend een medicijn moet krijgen.

Sickworld is een prachtige warme song waarin Madeline zich al tokkelend begeleidt op gitaar en het nummer met veel effecten heel zweverig heeft ingezongen. Naar het einde toe wordt het nummer aangevuld met warme soundscapes, een cello en een klarinet en bouwt het op naar een magische climax. We kunnen ons dan ook geen beter medicijn voorstellen dan dit prachtige pareltje.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More