Home Singles MEULE – No Couchette Part 1 (Luik Music/Gigures Libres)

MEULE – No Couchette Part 1 (Luik Music/Gigures Libres)

by Bart Verlent

Het bandlogo van het Franse trio Meule lijkt verdacht veel op dat van de Duitse krautrocklegende Neu! Valentine Pedler, Léo Kapes en Pierre Dine zeggen dan ook dat hun muziek ligt tussen Kraftwerk en King Gizzard and The Lizard Wizard. Met twee drummers, gitaar en modulaire synths maken ze een unieke mix tussen garage, kraut en menselijk imperfectie.

© Meule

In 2021 bracht het trio hun naamloze debuutep uit waardoor ze een paar maanden geleden een KEXP sessie mochten doen.

Volgende maand verschijnt de tweede ep Beau Red, die hier in België zal uitgebracht worden op Luik Music, No Couchette Part 1 is er een eerste smaakmaker uit.

Dit is een meer dan vijf minuten durende track die traag op gang komt, maar eens ze in volle gang is, worden we meegesleept met een stuwende groove vol bijzondere klanken en natuurlijk een pak kraut invloeden. Het geheel klinkt intens en origineel en pakt je van bij de eerste noot volledig in. Wat een sound heeft dit trio en wat een knappe instrumentale track is dit!

Onthoud de naam Meule, we gaan er nog veel van horen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More