Home Singles MESKEREM MEES – Where I’m From (Mayway Records)

MESKEREM MEES – Where I’m From (Mayway Records)

by Bart Verlent

Niet enkel in ons land wordt Meskerem Mees overladen met lof, ook in het buitenland zijn ze zot van haar muziek. Vorige maand werd ze bekroond met de Grand Jury Prize op de Music Moves Europe Awards. Zo treedt Meskerem in de voetsporen van Adele, Dua Lipa en Stromae. Deze maand gaat haar Julius-tournee van start zodat ze haar fragiele nummers kan brengen in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Portugal, Spanje en natuurlijk België.

© Ann Cnockaert

Om dat allemaal te vieren krijgen we nog een single uit haar debuutalbum. Where I’m From gaat niet over haar geboorteland Ethiopië, maar over de wondere wereld in het hoofd van Meskerem. Het nummer begint vrij gedreven op gypsy jazz tempo. Na een tijdje volgt er een knap rustpunt met wondermooie cello klanken en een dwarsfluit.

Where I’m From is een erg catchy song waar ook weer de schoonheid en het unieke van Meskerems songschrijvers talent in te horen valt. Telkens weer weet ze ons te raken met haar pakkende stem en ingetogen gitaarspel en dat is met deze song niet anders.

Je kan Meskerem Mees aan het werk zien op:

19/03 – Warande, Turnhout
20/03 – Casino, Sint-Niklaas
25/03 – Roma, Antwerpen
27/03 – Cactus Club, Brugge
15/04 – Handelsbeurs, Gent
17/04 – Reflektor, Luik
23/04 – Ancienne Belgique, Brussel

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More