Home nieuws Filmavond met De Delvers en Danny Quetin

Filmavond met De Delvers en Danny Quetin

by Nel Mertens

Noeveren. Een gehucht met arbeidershuisjes in Boom, dat je op 5 minuten tijd door bent gewandeld. Een bijzonder cultureel weetje is dat het de uitvalbasis is van het Nederlandstalig nachtorkest De Delvers. Cultureel Centrum De Steiger vroeg hen op 11 maart een filmavond te cureren, in hun muzikale sfeer en in duisternis van de jaren 80.

De film wordt ingeleid door Danny Quetin, muziekkenner, dj en muziekjournalist bij Dark Entries, met een uitgesproken voorkeur voor donkere deuntjes.

Daarna nemen De Delvers het een over met een korte live-set, waarin ze hun hoekig authentieke sound van new wave, postpunk met donkere belpopinvloeden laten weerklinken. En misschien zit daar al iets nieuws tussen, want de band werkt volop aan hun tweede album.

De film die De Delvers selecteerden, werd Control, het speelfilmdebuut van meesterfotograaf Anton Corbijn. Met deze film keert hij terug naar waar het ooit voor hem begon: het Engeland van de late jaren ’70, het tijdperk waarin punk en new wave de muziek en het modebeeld bepaalden van de jonge generatie.

Het is een biografische film over Ian Curtis, de legendarische zanger van de Britse band Joy Division, die op 23-jarige leeftijd zelfmoord pleegde aan de vooravond van hun eerste concerttour in de VS. De film belicht zijn grote liefde voor zijn vrouw Deborah en hun kindje – ondanks een ontluikende romance met een rockjournaliste – zijn epilepsieaanvallen en alle energieconsumerende optredens met zijn band.

Om daarna het gloednieuwe Cultuurcafé ‘Café De Steiger’ in te zegenen, zorgt Danny Quetin er voor een afterparty!

Website De Steiger / Facebook De Delvers

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More