Home Singles MERCELIS – White Flemish Trash (Starman Records)

MERCELIS – White Flemish Trash (Starman Records)

by Bart Verlent

Na 16 jaar stilte bracht Jef Mercelis vorig jaar zijn derde album White Flemish Trash uit. Het album verscheen onder de naam Mercelis en werd opgenomen met Teuk Henri op gitaar en PaTricky Clauwaert op drums. Matt Watts nam de backings voor zijn rekening en Nicolas Rombouts deed de mix en vulde het geheel nog wat aan door er laagjes aan toe te voegen. Al die tijd was Jef met zijn band het album aan het promoten doorheen het land en nu krijgen we de vijfde single uit dit prachtige album.

© Kris Verdonck

Deze keer is het het titelnummer van de plaat. Een rustige song gebouwd op een zweverige, sfeervolle gitaarmuur die Teuk in elkaar heeft gestoken. Jef zette er ingetogen pianoklanken op en zong het nummer in met veel passie. Kris Verdonck maakte er een mooie, toepasselijke clip bij.

Van ons mag Mercelis nog een singles uit het album uitbrengen maar eigenlijk zitten we stilaan te wachten op nieuwe songs. Je kan Jef met zijn muzikale vrienden aan het werk zien op:

01/12 – Botanique, Brussel (die avond stellen Nicolas Rombouts en Matt Watts het donkere pareltje Muted Songs For Piano voor)
11/12 – Ferme du Biéreau, Louvain-La-Neuve
15/12 – Charleroi, Antwerpen

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More