Home Singles MEERMENS – Sneeuwman

MEERMENS – Sneeuwman

by Bart Verlent

Meermens is nog steeds het creatieve alter ego van Bram Verstappen. Hij maakt er Nederlandstalige muziek mee die gaat over de dingen des levens. In 2019 bracht hij zijn debuutalbum Zever, Zalving en Een Zeemanslied uit waaraan ook Augustijn Vermandere en Frank Vander Linden meewerkten. Momenteel is hij aan zijn tweede album bezig, verscheen zijn eerste boek Open Brieven Aan… en begeeft hij zich in de wereld van de stand-up comedy.

© Meermens

Sneeuwman is een voorproefje uit het nieuwe album waarop Bram zich liet bijstaan door Mattias Stynen (die ook de mix voor zijn rekening nam) en Minco de Bruin, Pieter De Wagter stond in voor de mastering. Verstappen schreef het nummer al een hele tijd geleden in een periode waarin hij het erg moeilijk had. Hij voelde zichzelf toen als een sneeuwman die verlangt naar de zon, naar warmte en geluk, ook al vreesde hij op hetzelfde moment dat net dat zijn ondergang zou kunnen betekenen.

Het is een pakkende song waarop Bram zichzelf begeleidt op gitaar. Naarmate het lied verdort, vullen subtiele keyboardklanken en een tweede gitaar het lied aan. Door de subtiele opbouw en mooie dosering komt de tekst perfect tot zijn recht.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More