Home Singles MEERMENS – Ridder

MEERMENS – Ridder

by Bart Verlent

Bram Verstappen brengt Nederlandstalige nummers uit onder het zijn muzikaal alter ego Meermens. Vorig jaar won hij de talentwedstrijd Night Of The Proms Summer Edition en mocht hij op het festival spelen. Hij bracht zijn prachtige liedjes samen met het Antwerp Philharmonic Orchestra onder leiding van Alexandra Arrieche en het Fine Fleur Choir. Een van die nummers was Ridder en dat werd zo goed onthaald dat Meermens besloot om de studio in te duiken en het als single op te nemen.

© Meermens

Verstappen schreef Ridder toen hij merkte dat hij steeds vaker, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak, het gevoel had dat hij in een harnas rondliep. Vroeg of laat eist zoiets zijn tol. Meermens besloot dan ook – nog niet zo lang geleden en op doktersadvies – alles even “on hold” te zetten. In die periode kreeg hij veel warmte en liefde van zijn familie, vrienden en fans wat hem diep raakte. Die warmte zit ook in dit nummer vol prachtige, ingetogen arrangementen. Het Fine Fleur Choir zong op een paar stukjes mee.

Ondanks het zware thema is dit toch geen donker of weemoedig nummer maar eerder een zomerse feelgood song. Meermens maakt al jaren garant straffe nummers en Ridder is dat ook. Het wordt hoog tijd dat de man nog eens een album uitbrengt.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More