Home Singles MAZE – Entrance (Stadskanker)

MAZE – Entrance (Stadskanker)

by Kris Van den Bossche

Een hoekige bas en drum basis, overstuurde en in echo gedoopte gitaar, tekst die meer wanhopig geschreeuwd dan gezongen wordt. Er is nog ruimte tussen de lijnen alsof het de jaren tachtig is. Het lijkt wel een song, maar dan één zich die zijn best doet om zich te vermommen in een vibe die toekomst noch verleden heeft. Er kan een strofe, een refrein, een brug en een slot ontwaard worden. Het wordt steeds beter, we laten de herhaling haar werk doen en langzaam kruipt dit nummer onder ons vel.

Maze

Entrance is de binnenkomer van Maze, voorafname van de ep Inner Bliss die in oktober uitkomt (20/10 @Au Kalme, Brussels, release party). Het visitekaartje van Maze vermeldt new wave, post-punk en veelbelovend. Protagonisten zijn Arjen Verswijfelt (zang), Timo Bonneure (bas), Ewoud Vermote (gitaar) en Timo Fannoy (drums). Aan de knoppen zat Bert Vliegen (Whispering Sons).

Voor de videoclip werden geen dieren mishandeld, enkel vissen. Of werd die stroboscoop er achteraf op- en de schaar er achteraf ingezet? Hiervoor is echter Nana Vaneessen verantwoordelijk, die eerder onder meer voor The Germans en Eefje De Visser werkte.

Maze is alvast kortelings live te zien in Brussel en Gent en in het najaar ongetwijfeld nog veel meer. We volgen het.

22/07 – Viezer Vuiler Feesje by Stadskanker @Brasserie Illegaal, Brussel
23/07 – Gentse Feesten @Kinky Star, Gent

Spotify – MAZE – Entrance
YouTube – MAZE – Entrance

Maze | Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More