Home ReviewsAlbum Reviews PRAY FOR MOJO – Scabby Road (Astral Elevator)

PRAY FOR MOJO – Scabby Road (Astral Elevator)

by Bootsie Butsenzeller

De bandnaam zou de titel kunnen zijn van een nieuwe Austin Powers film, en in die sferen bevinden ze zich wel. Vorig jaar debuteerden deze Britten met Welcome To Mojopia en nu zijn ze er weer met een drie tracks tellende ep.

Single Rickety Bridges is alvast een heerlijk kolkende lap groovyness met fuzzy wahwah gitaren die ook in offbeat zowel als complexe heavy riff modus gaan, alsof Hendrix is ingelijfd bij pakweg King Crimson. De catchy vocalen maken het licht verteerbaarder dan het in werkelijkheid is.

Softie doet z’n naam alle eer aan met z’n uitermate vrolijk, melig karakter, de heerlijke vrouwelijke backings in het refrein, ondanks de licht stonede chorus gitaren die de stoorzenderrol vervullen.

De intro van You tenslotte zou van Rage Against The Machine kunnen zijn, maar dient slechts als verkeerde been- contrast voor het speelse pizzicato gitaartje dat er op volgt,met vocalen die er unisono in meegaan. We worden meegesleept in dat mantra zelfs als het overdrive pedaal wordt ingetrapt en de powerchords het overnemen. Pas naar het einde toe als de drumgroove rechtoe rechtaan verdubbelt, mogen de gitaren heerlijk ontsporen. Geniaal doseren noemen ze dat.

Zo wordt 50 jaar rock’n roll op creatief virtuoze wijze door de mangel gehaald en gekneed tot een eigenwijze eigen smoel. Yeah Baby !

SpotifyFacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More