Home Belgisch MAYORGA – Girlcrush

MAYORGA – Girlcrush

by Wout Meganck

Zo nu en dan staat er een band op waarvoor overal de rode loper wordt uitgerold. Als je wil overkomen als iemand die er wat van kent kan je best Mayorga ff namedroppen want dit is dé naam waar we nog van gaan horen. Mayorga dat zijn onder andere Helena Mayorga Paredes (Noemie Wolfs, Pavlove…) en Trui Amerlinck (Tsar B).

In de Belpop kronieken van Jan Delvaux is er zeker al een plaatsje gereserveerd voor dit kwartet want het gaat hard. De eerste single Weekend Lover werd opgepikt door de grote radiostations en ze kregen pardoes een optreden in de AB en vervolgens een podium te openen op Leffingeleuren begin vorige  maand. Dat optreden was nota bene hun eerste optreden ooit voor een groot publiek. En of het gesmaakt werd, ons verslagje daarover leest als een wervelwind.  

En nu is er de tweede singel en die heet Girlcrush. Uiteraard stond dit liedje ook op de playlist in Leffinge. Het was wat ons betreft dat moment waar de vonk oversprong en dat we dachten “ja, al de aandacht is helemaal verdiend, hier wil ik nog van horen”.   

Girlcrush gaat over een meisje dat plots een crush heeft op een een andere vrouw en wat verward is door die ervaring. Het is een verliefdheid die ook meteen over is. Het nummer gaat over dat moment dat je bij jezelf denkt “Hey die vriendin zou ik wel kunnen opeten”. Dit liedje zou wel eens een all time oorwurm kunnen worden, een soort Katy Perry hit zoals I kissed the Girl.

Genre-gewijs leunt Mayorga meer bij de speelse rock van Wet Leg en High Hi. Met die laatste gaan ze trouwens op tour in het najaar.

Je kan ze live zien op

12/10 – Farrm, Hasselt
21/10 – Trix, Antwerpen /w High Hi
22/10 – Left Of The Dial, Rotterdam
27/10 – Café Archipel (Stoemp Concert), Brussel 
05/11 – Wilde Westen, Kortrijk /w High Hi
12/11 – Cactus, Brugge /w High Hi
17/11 – De Casino, Sint-Niklaas /w High Hi
25/11 – Het Depot, Leuven /w High Hi

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More