Home Belgisch MATRAQUE – Tyranny Of The Mind (Eigen Beheer)

MATRAQUE – Tyranny Of The Mind (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Weeral een Belgische band met een naam om te onthouden: Matraque. Geen flauw idee of dit viertal ooit al kennis heeft gemaakt met het beruchte rubberen politiewapen, maar de sfeer van hun muziek moet je toch in de postpunk van de jaren 80 zoeken. Rebellie dus.

Een song van drie minuten is uiteraard veel te weinig om er een mening over te vormen (hoewel dat ook kan in amper tien seconden), toch vinden we Tyranny Of The Mind een meer dan leuke meebruller. De gitaartjes doen wat Joy Division aan, maar het volledige geheel moet je het toch meer in het straatje van The Kids, The Damned of de eerste Manic Street Preachers gaan zoeken. Retro zonder echt retro te zijn.

Het is allemaal nog verre van perfect, daarvoor neem je ook een demo op. Zo moet er wat aan de stem worden geschaafd, of mag het allemaal net iets vuiler, maar als eerste kennismaking genoeg om alert te blijven voor die matraque.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More