Home ReviewsAlbum Reviews TH’ F’KK’N G’DD’MN LUCKIES – Let’s Get Drunk (Never Trust Hippie)

TH’ F’KK’N G’DD’MN LUCKIES – Let’s Get Drunk (Never Trust Hippie)

by Patrick Bruneel

We gaan het allemaal wel weer zelf doen, of zo horen we het Stevie Vandekerkhove, de drummende helft van het Kortrijkse Th’ F’kk’n G’dd’mn Luckies zo zeggen. En zo geschiedde. Eerst een label oprichten: Never Trust Hippie Records was geboren. Het betreft hier wel punkrock natuurlijk, dus weg met die hippies. Een label om eigen muziek uit te brengen, of van bevriende bands. Op het formaat van een single (of ep, als er meer dan twee liedjes op staan). Uiteraard kiest Stevie voor de eerste single, in een oplage van 210 exquise exemplaren, voor één van zijn eigen bands. Niet voor de tributebands Dagger Moon (Dead Moon) en The DD’s (The Ramones) waarin hij ook drumt, maar voor Th’ F’kk’n G’dd’mn Luckies, de band die hij onderhoudend met bevriende zotskap Saft’n op gitaar en zang.

Een ep met vijf nummers, met uitdrukkelijk ‘No Thanx!!’ op het hoesje, handmatig genummerd (evident) en punkrock ademend, zij het op wit of zwart vinyl. Punkrock, dat is drinken, zuipen en ketteren. Let’s Get Drunk dus als overkoepelende titel. Niet dat er een nummer met die titel op de ep prijkt.

Veel gedoe maakt het duo er allemaal niet van. Vijf nummers opgenomen, gemixt en gemasterd door meester Hein Devos in drie uur. Zo, spelen, rammen, gedaan en klaar. En zo hoort punkrock natuurlijk ook te klinken. Rauw, doorleefd (Saft’n durft er wel een paar te veel roken en drinken) en in volle vaart. Over vrouwen natuurlijk, voornamelijk over degene die het zijn afgebold. En over bier, veel bier. ‘IDon’t Wanna Get High, I Don’t Wanne Get Laid, I Wanna Get Drunk” klinkt het in lijflied Wanna Get Drunk, dé knaller van dit stukje vinyl. Al zijn de overige vier nummers net zo min te versmaden, G’dd’mn Woman voorop met zijn zeer verslavende gitaarriff. Eenvoud siert het duo, en het is allemaal nog zeer effectief ook.

En voor al degenen die niet meer weten wat een single is, dat klein formaat vinyl, staan de nummers nu ook op faecesboek, en via die weg ook fysiek te verkrijgen.

Facebook

https://thfkkngddmnluckies.bandcamp.com/album/lets-get-drunk

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More