Home Singles MARLON WILLIAMS – Thinking of Nina (Dead Oceans)

MARLON WILLIAMS – Thinking of Nina (Dead Oceans)

by Hans Verhoeven

En wie is Marlon Williams? En wie denkt hij wel dat hij is? Wel, hij komt uit Nieuw-Zeeland wat dus ver weg is van hier en waar kraantjeswater averechts door de tap loopt. En je kan er ook niet af, van Nieuw-Zeeland, omdat de kusten er onveilig en dodelijk omgord worden door haaien. Tenzij je een vliegtuig neemt en naar hier komt, wat hij – haaien springen uit de oceaan, bijtend naar overvliegend staal – gaat doen.

Thinking of Nina, het is de tweede single na My Boy en die twee gaan staan op zijn derde volledig album. Wiskunde is eindelijk simpel geworden. Nu nog Aardrijkskunde. Want het is Nieuw-Zeeland en dus Split Enz en dus pure pop.

Marlon Williams bijt niet terug naar de haaien die hem lastig vallen als hij aan het strand een broodje tot zich neemt. Hij streelt liefdevol hun ruggen en maakt mooie muziekjes die niet echt klassiekers gaan worden maar hey, stop met zagen en ga haaienruggen strelen.

Het is melodieus en er zal her en der wel een hart een slag overslaan. Niks mis mee.

Op 9 september komt het album uit. “Oh nee! Het album!” Vrees niks, lieve lezers. Overtuig jezelf want op zaterdag 12 november staat hij in Trix. Verwacht niet het rauwe van gerijpte hespen, verwacht “pure pop for now people”, zoals Nick Lowe dat al in ’78 verkondigde. Bij gebrek aan rond kusten cirkelende haaien: amuseer jullie.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More