Home Singles LEATHERETTE – So Long

LEATHERETTE – So Long

by Ann Cnockaert

De Italiaanse postpunk band Leatherette kondigt de release aan van hun debuutalbum Fiesta en deelt de nieuwste single So Long.

De groep is gevestigd in Bologna, maar de leden komen allemaal uit verschillende steden in Italië. De vijf verlegen jonge snaken komen tot leven wanneer ze op het podium staan. Zanger en gitarist Michele, bassist Marco, drummer Francesco, gitarist Andrea en saxofonist Jacopo zijn verenigd door een diepe behoefte om muziek te maken en om zich op een natuurlijke en eerlijke manier uit te drukken.

De eerste single So Long is een extravagant en catchy stukje moderne postpunk, vol ruige noise en verpletterende melodieën. De song gaat over worstelen tot op het punt dat je het gevoel hebt dat je de bodem hebt bereikt. Bevrijdend schreeuwen op scheurende gitaren en een hypnotiserende ritmesectie tot je enige vorm van verlichting bereikt.

De muziek valt in hetzelfde genre als geestverwanten Shame, Squid of jaren ’90 noisers Unwound en Hoover. Het debuutalbum Fiesta komt uit op 14 oktober via Bronson Recordings.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More