Home Belgisch MAGNUM FOX – Planet Mediocrity

MAGNUM FOX – Planet Mediocrity

by Nel Mertens

Elk moment heeft zijn geluid en voor Magnum Fox is dat op dit moment Planet Mediocrity, want dat is hun pas verschenen single.

De ziel van de Brusselse band zit bij singer-songwriter Thomas Valgaerts. In Planet Mediocrity leidt hij ons naar de diepten van angst en onzekerheid, met een melodie die de ziel raakt.

Het nummer draait om keuze tussen een comfortabel, stabiel, en relatief blij bestaan of eentje vol uitdaging en persoonlijke groei. En… is dit eigenlijk wel een keuze?

Hij begeeft zich dus op filosofisch en emotioneel terrein, waarbij hij de menselijke aard der gewenning en sleur durft bloot te leggen en ons uit onze comfortzone probeert te lokken.  Het nummer richt de schijnwerpers op zaken als een laag zelfbeeld, angst voor het onbekende en maatschappelijke druk om zich te conformeren.

Het verlangen naar méér wordt door het trio verklankt in een mix van folk, rock en pop, met liefde voor melodie en harmonie. Ook al gaat het nummer over levensbepalende keuzes, toch worden deze zorgeloos bezongen in een speels arrangement van easy listening toetsen-, gitaar- en drumwerk.

Verwacht geen complexiteit, geen opwinding… maar wel een zacht, rakend mooi luisternummer!

Planet Mediocrity is digitaal verschenen.

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More