Home Singles MADOU – Nachthuis

MADOU – Nachthuis

by Bart Verlent

We hadden nooit verwacht dat Madou nog aan een tweede leven zou beginnen, maar uit het niets kregen we begin dit jaar de single Ronquières van Vera Coomans en Wiet Van de Leest met tekst van Jan Devos. Madou is terug herrezen met als motor Thomas Devos (zoon van Jan en Vera en ook bekend van Rumplestitschkin en Tommigun) die vers materiaal aanbracht en nieuwe arrangementen maakte voor oude songs.

© Madou

Veertig jaar na hun debuut verschijnt op 24 september eindelijk hun tweede album. Nachthuis is er de tweede single uit en klinkt even vertrouwd als hun ouder werk. Vera Coomans is er ondertussen 71 maar ze klinkt nog even intens als 40 jaar geleden, er zit totaal geen sleet op haar stem. Muzikaal is Nachthuis even donker en mysterieus als de klassiekers Witte Nachten en Niets Is Voor Altijd. Alleen heeft de nieuwe Madou een warmer geluid en klinken er bredere arrangementen.

Met Ronquières maakte Madou een mooie rentree met groot elan, met de Nachthuis bevestigt deze unieke band dat ze er echt terug staan. Op 10 juli kan je Madou aan het werk zien op het Brusselse Brosella Festival.

Stream de clip en de single via je favoriete platform

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More