Home Singles MAARTEN VX – Cocoon

MAARTEN VX – Cocoon

by Bart Verlent

De Gentse producer Maarten Vanooteghem maakt onder de naam Maarten VX nauwkeurig gecomponeerde, deep-listening, elektronische muziek. Hij combineert een spontane insteek op genres als breakbeat en garage met verhalende arrangementen. De inspiratie hiervoor komt uit de hoek van Four Tet en Massive Attack. Het resultaat is alternatieve elektronische muziek die experimenteert met future garage en breakbeat ritmes, pitch-shifted vocals samples en gearrangeerde percussie-lagen.

© Maarten vx

Op 23 april verschijnt zijn debuutep Cocoon. Het titelnummer is hier de eerste single uit. Deze track werd opgenomen in de vroege uren van de tweede lockdown en is voor Maarten een sonische weergave van de “cocon”, waar hij zich vorig jaar volledig heeft in teruggetrokken.

Het nummer wordt mooi langzaam opgebouwd met sfeervolle soundscapes en delicate beats. Ook al duurt Cocoon langer dan vier minuten, van ons mag deze knappe track nog dubbel zo lang duren. Maarten weet de perfecte vibe neer te zetten en iets op te bouwen dat blijft boeien.

We vinden de donkere sfeer van Massive Attack terug in deze track maar zouden het nummer toch meer in de categorie van BICEP, Four Tet, Dj Shadow en David Holmes klasseren.

Cocoon is een subliem debuut van Maarten VX. Wij hopen dat zijn ep even boeiend is.

Instagram / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More