Home Belgisch MAARTEN VAN CAUWENBERGHE – Suspicious Home (Voetvolk/Rotkat Records)

MAARTEN VAN CAUWENBERGHE – Suspicious Home (Voetvolk/Rotkat Records)

by Pieter Walcarius

Maarten van Cauwenberghe ook wel gekend als de artistieke helft van Voetvolk en spelend in bands als Dendermonde en Babyjohn, brengt in het voorjaar 2022 zijn eerste solowerk uit genaamd Little Sleep Big Dream. We krijgen alvast een intens voorsmaakje van wat er op de plaat zal komen met de single Suspicious Home.

© Maarten Van Cauwenberghe

Gesyncopeerde synths, warme pads, stuiterende ritmes en dissonante melodielijnen zorgen samen voor een onheilspellend gevoel als in een horrorfilm uit de jaren 80. Ongemakkelijk en zacht tegelijkertijd omschrijft Van Cauwenberghe zijn muziek. We kunnen dit alleen maar beamen want Suspicous Home is een intrigerende track die perfect wordt opgebouwd en vooral warm en mysterieus in de oren klinkt.

De perfecte soundtrack van een film die nog gemaakt moet worden maar die ontstaan is onderweg in luchthavens, treinstations, hotelkamers en taxi’s afspelend in hoofden, gedachten en harten. We kennen Van Cauwenberghe als een artiest die vooruitstrevend en vernieuwend is in zijn muziek en theatercomposities. Met zijn eerste single overtuigd hij ons alvast en kijken we nu al uit naar het voorjaar 2022.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More