Home ReviewsAlbum Reviews NICOLAS MICHAUX – Les Chutes (Capitane Records)

NICOLAS MICHAUX – Les Chutes (Capitane Records)

by Pieter Walcarius

Pendelen tussen de driehoek Luik – Brussel en Island of Samsø in Denemarken, dat is wat Nicolas Michaux al een aantal jaren doet. Naast agricultuur en zijn gezin houdt de singer-songwriter er zich op het eiland ook bezig met het schrijven van steengoede nummers die hij zowel in het Engels als Frans brengt.

We konden vorig jaar al genieten van zijn tweede album Amour Colère en hij was in oktober te zien als één van Les Résidences de Botanique. Les Chutes is zijn nieuwe worp waar hij oude en nieuwe songs probeert te vereenzelvigen.

 © Nicolas Michaux

De opener op de plaat is Amusement Park het ideale nummer om kennis te maken met het oeuvre van Michaux. Een zwoel en rustig nummer waarin de intrigerende stem van de zanger goed tot zijn recht komt. Na enkele luisterbeurten heeft de song een verslavend effect en dromen we lekker weg bij de subtiele gitaarsolo.

Bij het begin van Weary Sailors moeten we eventjes aan het nummer Koud In Mijn Hart van Frank Boeijen denken. Dat is echter maar van korte duur want het nummer ontplooit zich na een minuut tot een fijngevoelige en breekbare song.

De alternate version van Harvesters moet zeker niet onderdoen voor de versie die vorig jaar op Amour Colère stond. Het blijft een geraffineerd topnummer met grote klasse. Niet voor niks werd het vorig jaar getipt als één van de beste Belgische singles in één van onze eindejaarslijsten.

Er is op Les Chutes ook plaats voor opwindende Franstalige chansons zoals Nos Retrouvailles en Inauguration. Stuk voor stuk zijn de songs een mix van primitieve rock vermengd met de mooie zangstem en het typisch kenmerkend gitaargeluid dat we vaak horen. Het is alvast een mooie aanvulling op de plaat want het is zeker niet altijd gebruikelijk, laat staan evident dat er in verschillende talen wordt gezongen.

Michaux trekt zich hier alvast niks van aan en laat ons nog genieten van live opnames van Parrot en Enemies. Verdomd wat is Parrot toch een killertrack! Het grijpt je meteen bij de nek, het nummer heeft namelijk alles om een radiohit te worden. De catchy beat vermengd met de aanstekelijke zang, het verheft de song naar ’the next level’.

Afsluiters zijn De La Fortune en Choming Out. Rustige nummers waar de kwaliteiten van deze singer-songwriter nog maar eens belicht worden. Les Chutes is terug een zeer mooi album waar opwindende songs afgewisseld worden met integere nummers.

Wie op 7 oktober niks te doen heeft, kan Nicolas Michaux aan het werk zien in de AB Box. Hij wordt er vergezeld van zijn dreamteam Soldiers Of Love. Doen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More