Home Singles LUKE TEMPLE AND THE CASCADE MOMS – I Can Dream

LUKE TEMPLE AND THE CASCADE MOMS – I Can Dream

by Jeroen De Smet

“I can dream about loving you endlessly” zingt de songwriter ergens halverwege de song, en daarmee is al heel veel gezegd over dit nummer.

Bijvoorbeeld dat het zonder veel complexen twee van de oerthema’s der popmuziek samen klutst in een gelaagd liedje dat viereneenhalve minuut voortkabbelt op het getokkel van een akoestische gitaar. Een zomers melodietje van over de oceaan.

Eerlijk, heerlijk, het ligt zo dicht bijeen allemaal.

Het wordt je gebracht door Luke Temple and the Cascade Moms, wiens debuutalbum op stapel staat voor release op 12/07 (Western vinyl/Konkurrent), en waarvan dit nummer de eerste single is. Het visitekaartje, zeg maar.

Luke Temple is de voormalige frontman is van Here We Go Magic (een ons verder onbekend fenomeen uit de Verenigde Staten), die na het teloorgaan van zijn vorige band om muzikanten verlegen zat voor een show die hij moest doen.  Hij heeft uiteindelijk in Kosta Galanopoulos en ene Stuart zijn geestesverwanten gevonden, want de samenwerking die ze startten oversteeg alras die beoogde show, en resulteert nu dus in een album Certain Limitations.

Het visitekaartje daarvan is een luchtig kleinood: ingetogen ingezongen, chill begeleid door twee getokkelde gitaarakkoorden, een ritmesectie die vooral weet wanneer ze zich niet te hard moet roeren, en een functioneel achtergrondkoortje op het eind. De productie is verzorgd, doch niet bepaald overdadig. Wij vragen ons af wat er eerst was: de titel van het album dan wel de sobere productie. In elk geval bestaat er onmiskenbaar een verband tussen beide.

Kortom: een ideaal plaatje om te degusteren op een zwoele avond onder het genot van een cocktail. Beelden van wuivende palmbomen en af en aan rollende golven aan het eind van een verlaten strand komen vanzelf opzetten. 

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More