Home Singles LUCID LUCIA – Pigeons (Sdban Ultra)

LUCID LUCIA – Pigeons (Sdban Ultra)

by Björn Comhaire

Lucid Lucia is een van de jonge nieuwe jazz sterren aan het firmament van Sdban Ultra. Toch zijn ze niet helemaal (of beter: helemaal niet) meer ze fris achter de oren als je op het eerste zicht zou denken. Lucid Lucia is namelijk de muzikale evolutie van BRZZVLL dat pakweg vijftien jaar lang podia allerhande tot leven bracht. Na hun naamloze debuutplaat uit 2021 werken ze volop aan hun tweede album Ever-changing Light dat op 7 oktober zal verschijnen. Pigeons moet ons warmmaken voor die release.

De zeven Antwerpse manspersonen die zich Lucid Lucia laten noemen maken een soort funky jazz waarin vooral de blazers een belangrijke rol spelen, al gooien ze hier en daar ook wat elektronica in de mix.

Pigeons is gebouwd op een stevig naar afrobeat ruikend ritme en bevat hier en daar wat synthklanken die we ook bij de Dijf Sandersen en de Nathan Daemsen van deze wereld menen te horen. Een mondiale, muzikale kruisbestuiving die, zoals wel vaker, leidt tot interessante muziek die valt buiten de klassieke genre-opdelingen die we allemaal zo graag gebruiken.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More