Home Singles LUCIAN MOREAU – PLMA (HS71)

LUCIAN MOREAU – PLMA (HS71)

by Bart Verlent

Lucian Moreau is naast mede-oprichter van het collectief/label HS71 ook filmmaker en muzikant. Twee jaar nadat hij zijn debuutep Prequel uitbracht, is hij er terug met nieuwe muziek. Deze nieuwe tracks zullen anders klinken dan op het debuut omdat HS71 Moreau beïnvloedde om meer dansbare nummers te maken.

© Thomas Vancoppenolle & Emma Raymaekers.

Toen Covid-19 opkwam in ons land, ruilde Lucian Gent in voor Brussel. Daardoor zat hij vast in een klein appartement in een stad die totaal nieuw voor hem was. Hij kocht plugins en organiseerde jamsessies via Ableton. Deze projecten werden een manier voor Moreau om de club culture naar zijn slaapkamer te brengen. Zo kreeg hij terug de smaak te pakken om muziek te maken.

Op PLMA werkt Lucian voor het eerst met synthesizers en met digitale elementen. Het is de eerste track van een reeks nummers die voor hem een ode zijn aan de nacht. Ze zijn allemaal opgenomen in de eerste weken van de quarantaine.

PLMA is vooral een heel sfeervol nummer waarin de warme soundscapes de subtiele beats knap aanvullen. Deze track is een mooi visitekaartje dat voor Moreau veel deuren zal openen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More