Home Singles LOYK – Love Again

LOYK – Love Again

by Björn Comhaire

Antwerpenaar en jonge twintiger Björn Loykens laat zich gemakshalve aanspreken met Loyk en maakt in die hoedanigheid muziek die een beetje ruikt naar Post Malone. Emotionele, melodische rap met een zomerse en tegelijk coole vibe en een stem die stevig door autotune gekleurd wordt. Muziek ook waarin sfeer het vaak haalt op inhoud.

Zijn eerste single Whole Lot werd in 2018 door de goden van Spotify opgepikt en belandde in verschillende playlists waardoor ie vlotjes 130000 streams haalde. Niet slecht! Ook zijn eerste ep 111, die hij vorig jaar op minder dan 10 dagen inblikte, mocht zich verheugen op redelijk wat belangstelling.

En toch is Loyk nog geen huishoudnaam in België. De concurrentie is dan ook erg groot in dit marktsegment dat zich ergens bevindt tussen hiphop en pop en dat het vooral moet hebben van jongere fans. Nieuwe single Love Again zou hier wel eens verandering in kunnen brengen.

Niet dat Loyk in deze single helemaal een andere richting uitgaat. Wel heeft hij zich voor deze release een volledig nieuw, wat androgyner imago aangemeten.

Ook nieuw is het gebruik van een elektrische piano als melodische basis, wat het nummer een vleugje funk meegeeft. Onmiskenbaar catchy en helemaal klaar voor de charts zou Love Again wel eens het gouden ticket kunnen zijn voor Loyk.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More