Home Singles LøYD – Cyborg.

LøYD – Cyborg.

by Ruben De Vleeschauwer

Løyd is het ambitieuze en eigenzinnige elektroproject van Maxence Lemaire. De Franstalige beatmaker/producer lanceerde pas in het najaar van 2018 zijn project maar bracht sindsdien al een hele reeks straffe singles uit.

Als absolute new kid on the block tourde hij eveneens in het voorprogramma van Mustii en passeerde zo al eens in de Ancienne Belgique. Dat de Brusselaar zoveel kansen naar zijn hoofd geslingerd krijgt is zeker niet alledaags en is te wijten aan zijn sterke dwarse visie en overschot aan talent. Hij staat ondertussen bekend om zijn donkere esthetiek en hevige maar verfijnde elektrogeluid die te vergelijken valt met een moderne Justice.

Cyborg heeft net zoals de vorige tracks van Løyd een donker dystopisch karakter geïnspireerd door de Nineteen Eighty-fours en Black Mirrors van deze wereld. De song, geschreven in samenwerking met de Canadese zangeres Annie Sama, vertelt het verhaal van een seksrobot die haar eigen bestaan in vraag stelt. Opvallend in deze song zijn de onnatuurlijk verwerkte vocals die haast machinaal klinken en de beat die zowel melodisch als impactvol is.

De videoclip zet de toon van het nummer verder en stelt een mysterieus stilleven voor met een ongewone onthulling op het einde. Met Cyborg levert Løyd een catchy maar intense kwaliteitsproductie af. We zijn zeer benieuwd om meer te horen van het jonge project.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More