Home Singles LORANA – Countless First Times (Eigen Beheer)

LORANA – Countless First Times (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Binnenkort verschijnt de tweede ep Here In Between van Lorana Leclère alias Lorana. Normaal zou de singer-songwriter nu in Londen zitten om haar Master in Songwriting af te werken, maar door het coronavirus woont de Limburgse momenteel terug in Alken bij haar ouders. Daar is ze volop nieuwe nummers aan het schrijven en lost ze af en toe een single uit de te verschijnen ep.

Vorige maand kregen we de eerste teaser Am I? uit haar zelf geproducete ep. We hoorden elecropop die lekker blijft hangen. Bij Countless First Times gooit de Limburgse het over een andere boeg. Het nummer begint op piano met haar sublieme, flexibele stem maar naar het einde toe vallen vallen de drums in die bestaan uit geluiden opgenomen in de keuken van haar ouders. Je hoort het open en dicht klikken van haar favoriete Italiaanse kruidenpotje en bamboo die ze op haar reis in Rhodos omvormde tot percussie.

In dit nummer vertelt Lorana het verhaal van haar connectie met haar geboortedorp Alken. Nadat ze verhuisde naar Londen zag ze haar dorp plots in een ander licht. Telkens wanneer ze terugkomt om familie en vrienden te bezoeken, wordt ze overweldigd door een gevoel van nostalgie. Om dit gevoel muzikaal weer te geven, maakte ze heel wat field recordings op beide locaties die ze verweefde doorheen alle nummers.

Countless First Times pakt je onmiddellijk, de dromerige pianoklanken en Lorana’s ijzersterke stem zijn gewoon een match made in heaven. Als de drums invallen verandert de sfeer van het nummer compleet en krijgen we een soort van experimentele break. Na die break eindigt het nummer zoals het begon. We krijgen een einde in pure schoonheid. Weer heeft Lorana ons weggeblazen met een intense, rakende compositie.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More