Home ReviewsAlbum Reviews ZWERM – Echo (Times Goes By)

ZWERM – Echo (Times Goes By)

by JAKOB VANHEE

In 2018 werden we verblijd met Badminton In Teheran van Zwerm. De plaat maakte al duidelijk dat we hier met een experimentele groep te maken hebben. Hun grotendeels instrumentale muziek was gedurfd, uitdagend maar ook melodieus en beluisterbaar.  

(album cover by Stijn Grupping)

Op hun nieuwe ep ECHO staan twee nummers, of composities zo je wil. Ze schreven de muziek voor de theatergroep POST uit het Noorse Hessdalen. En opnieuw is het interessant te weten hoe de nummers tot stand kwamen. Eerste compositie, Datawave & Hurrian Hymne, is een 18 minuten durende en hypnotiserende track. Een monotone en minimale synth, komt treinsgewijs je oren tegemoet. Ergens halverwege, wordt een kleine geluidsstorm toegevoegd die bijna alle structuur wegneemt. Blijkbaar is deze storm gebaseerd op de oudste, neergeschreven melodie. De zogeheten Hurrian Hymne. Zelfs Jezus was nog niet geboren. Interessant! 

Het heerlijk getitelde Autopaard is track 2. Een elektrische gitaar wordt betokkeld door, jawel, Chinese eetstokjes. Hier en daar wordt wat echo en resonantie toegevoegd. Ook hier vervreemding en structuurloos. Maar wel interessant.  

Zwerm zal altijd een band in de marge blijven. Eéntje voor de durvers met een open-mind. Wij rekenen onszelf hier graag bij en vertoeven altijd graag in het gezelschap van Zwerm. En jij? 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More