Home Singles LO-LEE-TA – Black Screen (Eigen Beheer)

LO-LEE-TA – Black Screen (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Lo-Lee-Ta is een creatief, Limburgs trio dat vlak na hun ontstaan al de studio indook om de debuutep Moondog op te nemen. Door die ep werden ze één van de Limburgse laureaten van de muziekwedstrijd Sound Track, werd hun single Moondog opgepikt door Studio Brussel en werd het nummer ook gebruikt in de VTM-serie Brak. Ook in het coronajaar 2020 zat de band niet stil, ze namen de single Cubist Painting op die geproducet werd door Bert Vliegen (Teen Creeps, Sophia) en deze maand gaat Lo-Lee-Ta terug de studio in om hun tweede ep op te nemen.

© Lo-Lee-Ta

Deze Black Screen is net als Cubist Painting een voorproefje van die te verschijnen ep. Als het nummer begint moeten we onmiddellijk denken aan Balthazar, we horen diezelfde sfeer en Benji Jame heeft een stem die wel wat lijkt op die van Maarten Devoldere. Maar door de breekbare stem van Marie-Laure Fazioli krijgen we wat licht in het nummer en breekt het nummer volledig open.

Dit lied over escapisme en online liefde heeft iets heel donker maar is tegelijkertijd ook heel fragiel. Het lijkt of Lo-Lee-Ta het geluid van Balthazar, Massive Attack en The XX door een mixer haalde en daar deze single mee maakte.

Lo-Lee-Ta heeft met deze Black Screen weer een stijlvol nummer uit de hoed getoverd. Na het horen ervan verlangen we meer dan ooit naar de tweede ep.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More