Home Singles LIZA WEALD – The Hologram

LIZA WEALD – The Hologram

by Bart Verlent

De uit Essen afkomstige singer-songwriter Lisa de Bruijn besloot om er, na haar middelbare schoolcarrière, helemaal voor te gaan en ging aan Codarts Rotterdam songwriting studeren. Blijkbaar was dit onmiddellijk een groot succes. Ze won vorig jaar, met haar driekoppige band, de Grote Prijs van Rotterdam binnen de categorie singer-songwriter. Ook behaalde ze met diezelfde band een Rotterdam Music Award. Daaruit putte ze de kracht om verder te werken aan haar carrière.

© Liza Weald

Voordat de pandemie naar ons land kwam, maakte Lisa een deal met zichzelf om een album uit te brengen. Ze schreef met haar band de eerste vier songs, waarvan ze The Night Dwelling en Take You Home uitbracht onder de naam Liza Weald. De andere twee zullen (net als de twee vorige singles) te vinden zijn op de ep Shape Of The Dunes die op 15 mei het licht zal zien.

The Hologram is één van die nieuwe nummers die ook op de ep zal staan. Met The Night Dwelling brachten Weald en haar band sfeervolle folk met warme arrangementen. Terwijl ze met Take You Home meer de country richting uitgingen, gaat ze met deze nieuwe single terug het folky pad op.

The Hologram is een verhaal over liefde tussen twee mensen die zich zo met elkaar verbonden voelen dat ze zelfs elkaars dromen en leefwereld belichamen. Ook op afstand van elkaar voelt de ander dichtbij, als een soort lichtpuntje of hologram. Het nummer heeft veel Ierse folk invloeden. Met mooi gitaar getokkel en bombastische blazersarrangementen en de dromerige stem van Lisa levert het wel iets magisch op.

Momenteel is de Bruijn bezig met nieuwe nummers te schrijven die een andere sound zullen hebben. Het zal nieuwer, frisser en elektronischer klinken. Dus na de ep Shape Of The Dunes zullen we het folky aspect minder of niet meer terug horen. Wat wel spijtig is, niet dat The Hologram uniek is, maar het raakt wel, is supergoed geschreven en klinkt goed.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More