Home Belgisch LIANA – Hurricane (Eigen Beheer)

LIANA – Hurricane (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Om het eens met de woorden van Monty Python te zeggen: “And now, for something completely different!” We willen het namelijk hebben over LIANA.
LIANA, dat zijn de zussen Lia en Lena Göçer, twee jonge vrouwen met Armeens/Turkse roots. Eind 2019 brachten ze een eerste album Cocaine Heart uit. Ze schreven alle nummers op het album zelf en ook de videoclips zijn van eigen makelij. Geen gebrek aan talent en creativiteit dus.

LIANA maakt donkere, elektronische muziek doorspekt met oosterse accenten. Ze zingen in het Engels en het Turks. Het is vooral in de (tweestemmige) zang dat ze een typische oosterse tremolo laten horen (denk Ofra Haza), al klinkt het klankpalet toch ook net iets anders dan ons witte, Vlaamse oor gewend is. Verfrissend!

Single Hurricane is een beetje de vreemde eend in de bijt op het album Cocaine Heart. Waar de andere nummers het vooral moeten hebben van sfeerschepping en een spacy soundscape, staat hier poppy dansbaarheid centraal. Toch is ook dit nummer stevig overgoten met een typische LIANA saus. Veelgebruikte ingrediënten hiervoor zijn: een 1001-nacht sfeer, fluisterende, prikkelende zang, mooie tweestemmigheid en gebruik van lang aangehouden weemoedige klanken die doorheen het nummer slingeren en zorgen voor een stevige binding.

De veelkleurige esthetiek en gebruik van flou artistique in het artwork is minder ons ding, maar wat een verraderlijk aanstekelijk nummer is dit!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More