Home Belgisch Leitlokomotiv – Au Beaulieu

Leitlokomotiv – Au Beaulieu

by Nel Mertens

De jongeman achter het Brusselse project Leitlokomotiv bewandelt praktisch gezien een ietwat andere weg dan de meeste artiesten, want Flor Verdegem bracht eerst 2 albums uit en komt nu met zijn eerste single aanzetten. Zo was er zijn Intimate Bedroom Project, dat zijn collectie tracks uit de periode 2012 tot 2019 bundelde, waarna Painited volgde, waarvoor slechts één opname gemaakt werd, met een kapotte piano in een hangar.

In een elektronisch kader, schetst hij nu het nummer Au Beaulieu, dat aan de coverfoto te zien zijn inspiratie vond in café Au Bealieu. Maar niets is minder waar en we krijgen helemaal geen bruin kaffee-sfeertje voorgeschoteld, maar dromerig experimentele soundscapes met zich herhalende patronen, in bitter melancholische toonaarden.
En dat past perfect bij het thema van de track, legt Flor Verdegem uit: “Au Beaulieu is ontstaan in de eerste week van de eerste lockdown. We wisten niet hoe dodelijk en besmettelijk deze pandemie was en we zaten gevangen in ons eigen huis in Evere. De weinige buitenlucht namen we in de vorm van sigaretten roken aan de voordeur, om toch wat mensen te zien passeren. Als je richting het einde van onze straat kijkt, zie je een groot cafébord hangen: ‘Au beaulieu’, een witwascafé dat 24h open was en meer gokautomaten dan klanten had. Het bleek een passende titel bij de vorm en de tekst van dit nummer: leeg, uitzichtloos en vervreemd. Maar vooral verlangend naar liefde en vriendschap.”

Spoken words brengt hij in een verhalend nummer, dat het uitzichtloze volledig in zich draagt. Een bijzondere track, want wat eerst eerder zeurderig en stem-onzeker binnen kwam, kreeg na enkele luisterbeurten wel iets charmants.

Au Beaulieu is digitaal verschenen.

Bandcamp / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More