Home Belgisch LAS DALLAS – Wiederan

LAS DALLAS – Wiederan

by Bjorge Meulemeester

De 80’s zijn dan misschien al even vervlogen (tot ieders grote smart), haar muzikale geest blijft leven. Talloze bands zoeken nog steeds de zweverige geluiden op van die modderige bas en galactische synthgeluiden die ooit zo prominent aanwezig waren in synthpop en new wave. Met alle technologie van vandaag valt hier dan ook meer dan ooit te ontdekken. Als je nostalgisch wordt bij het zien van jukeboxen, The Breakfast Club en de albumhoes van Joy Division, dan is Las Dallas absoluut een luisterbeurt waard. Iedereen die heel dat gedoe nooit aan levende lijve heeft meegemaakt, maar Stranger Things wel een knalserie vond, is ook uitgenodigd om een luisterduikje te nemen.

© Wim Carens (bron: https://jan7geerts.wixsite.com/lasdallas)

Wiederan (“opnieuw” in de Noord-Belgische tongval) is een teruggreep naar vier decennia terug. Synthpop dringt door tot in de kleinste details: het drumritme, de gitaareffecten, de lange instrumentale tussenstukken… Er is heel veel gaande op instrumentaal vlak. Een synthesizer, twee gitaren, drum, bas en zang zijn veel elementen om samenhangend te combineren. Las Dallas komt er bijzonder goed mee weg. Soms volgen ze elkaars melodie, soms vullen ze elkaar aan. Het geheel is een afgewerkt nummer dat thuishoort op een 80s mixtape cassette, vlak na Joy Division’s Love Will Tear Us Apart. Stiekem hopen we ook dat dit nummer ooit op een cassette terecht komt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More