Home Singles LAO GAN MA – The Honey Badger

LAO GAN MA – The Honey Badger

by Bart Verlent

Nadat het doek viel over Evil Empire Orchestra bleven Joachim Thys en Thomas Deckx niet bij de pakken zitten. Samen met Angel Cavo Pérez (Blue Heathens), Tister Ikomo (Coup Fatal, Mysthique Rumba Congolaise Internationale), Jan Willems (Zap Mama, K.ZIA, Lucie Lucia) en Ruben De Maesschalck (Bombataz, Aki, Woolvs) vormde het duo Lao Gan Ma. Voor de groepsnaam haalden ze inspiratie bij de gelijknamige Chinese chilisaus, die net als de band een vurige mix van smaken is die verrast en weinig smaakpapillen onberoerd laat.

© Lao Gan Ma

In 2021 verscheen de debuutplaat Bolingo van dit pikante gezelschap waarop een heerlijke mengelmoes staat van funky grooves, jazzy harmonieën, furieus geweld, Congolese ritmes, soulvolle sferen en zwoele, zweterige en zwijmelende improvisaties. Vorig jaar nam de band nieuwe songs op waarin ze ernaar streefden hun vuile livesound op plaat te krijgen.

De nieuwe track The Honey Badger is een hommage aan de grootste keikop van het dierenrijk. De honingdas trekt zich van niets of niemand iets aan en ondanks vijandige omstandigheden en tegenslagen blijft hij onvermoeibaar zijn doel najagen. Het dier is dan een inspirerend voorbeeld ook voor de band in deze postcorona tijden.

Het nummer opent vrij funky met zalige Hammondklanken en bloeit open met groovy ritmes en aanstekelijk blazers. Dit is zo’n track waar je intens vrolijk van wordt en die je meesleurt op de dansvloer. Wat wil een mens nog meer! Weg met de winterblues, hier is Lao Gan Ma.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More