Home Singles LAÏS – Orion (Laïs Records / Pias)

LAÏS – Orion (Laïs Records / Pias)

by Hans Verhoeven

En het was toen 1998 en nu zijn we later. Maar in ’98 verscheen hun debuut-cd, en er zaten dobbelsteentjes in. (Echt waar!)

©  Sanne Delcroix

Laïs: waterlelies die openbloeiden tot nimfen en hun middeleeuwse madrigalen lieten klinken als klokken uit kathedralen. We dwalen…

Want ze hebben wat eeuwen stilgelegen, drijvend als bloemen op het water, een Ophelia in elk van hen. Elk? Nee, ze waren met drie maar Annelies Brosens is er niet meer bij. Er zijn nog: Jorunn Bauweraerts en Nathalie Delcroix. En dat laatstgenoemde haar pa nog een ploegmaat van Eddy Merckx was zal ze wel al moe gehoord zijn. Maar het wette haar tanden tot doorbijten.

Dit is hun Kom Terug, ze zingen nog steeds als de nimfen die ze waren en zullen blijven in Orion, het is de zoektocht naar iets van vroeger maar belangrijker is dat ze terug zijn. En ze klinken nog steeds als 24 jaar geleden. De vrouwelijke Everly Brothers – samenzang om bang van te worden – maakten een single die je kan meefluiten – laat het! – als je op zomernachten als deze en andere naar het uitspansel ligt te kijken, op je rug in het gras.

Welkom terug, Laïs!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More