Home Singles KRISTO – Where Do I Belong

KRISTO – Where Do I Belong

by Bart Verlent

Helaas kregen we vorig jaar het nieuws dat het Desselse-trio Savoir-Vivre er mee ophield. Het trio onder leiding van Kristiaan Deruytter (zoon van saxofonist Frank Deruytter) bracht een originele mix van groovy funk en pop en bracht twee ep’s uit.

(c) Kristo

Niet getreurd echter want Kristaan bleef nummers schrijven en dook terug de studio in. Hij speelde alle instrumenten in en nam ook de productie voor zijn rekening. Hij brengt de nieuwe muziek uit onder de naam Kristo. De nieuwe songs zijn zeer persoonlijk, de ene keer ingetogen en puur, dan weer opzwepend en funky. Live zal Deruytter worden bijgestaan door Erik Rademakers (Selah Sue, OTO Machine) op bas en Wout Helsen (Jaouad, EigenZweetSting) op drums.

Where Do I Belong is de debuutsingle van Kristo en valt duidelijk onder de noemer “ingetogen song”. Het nummer opent met een knappe gitaarsolo met een piano op de achtergrond. Bij het refrein krijgen we een funky en jazzy gevoel, de backing geven het nummer wat meer kleur. Dat Kristiaan een goeie zanger is, dat wisten we al lang, maar op deze song komt zijn stem nog beter tot zijn recht.

Ook al vinden we het erg dat Savoir-Vivre splitte, toch moeten we toegeven dat Deruytters talent op deze debuutsingle van Kristo nog meer in de verf wordt gezet. Where Do I Belong is een prachtige single die ons zeer nieuwsgierig maakt naar meer.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More