Home Singles KRISTO – True Love

KRISTO – True Love

by Bart Verlent

Kristiaan Derruytter (zoon van de funky saxofonist Frank Derruytter) was vroeger zanger/gitarist bij het pop-funk trio Savoir-Vivre en deed enkele gastoptredens bij de 16-koppige OTO Machine. Momenteel werkt hij zijn studies af op de Codarts Hogeschool voor Kunsten in Rotterdam waar hij blijft zoeken naar zijn muzikale identiteit. Met een hoop nieuwe nummers dook hij moederziel alleen de studio in. Het resultaat is een handvol persoonlijke songs, de ene keer ingetogen en puur, dan weer opzwepend en funky die hij uitbrengt onder de naam Kristo.

© Kristo

Een aantal weken geleden kregen we de eerste single Where Do I Belong uit die opnames. Daarop was al te horen dat Derruytter solo zijn mannetje kan staan en dat hij echt wel prachtige composities kan schrijven.

Ook True Love is weer een knappe song. Het nummer klinkt heel soulful, met funky en jazzy inslagen. Maar dat hij een knap stukje kan gitaarspelen laat hij ook merken met een zalige solo die het nummer perfect afsluit.

Spijtig genoeg is Savoir-Vivre nooit echt doorgebroken, we hopen dat Kristo dit wel doet. Kristiaan is echt wel een talentvolle songschrijver en muzikant dus hij verdient die doorbraak.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More