Home Singles KOSMO SOUND FEAT. IMANE GUEMSSY – Yomala (Zephyrus Records)

KOSMO SOUND FEAT. IMANE GUEMSSY – Yomala (Zephyrus Records)

by Bart Verlent

Van de heren van Kosmo Sound zijn we gewend dat ze een aanstekelijke combinatie brengen van groovy dub, bass en jazz maar deze keer wijken ze iets van dat pad af. Voor hun nieuwe project werkte de band samen met Imane Guemssy, die met haar band Tsoukina traditionele gnawa-muziek brengt. Het is een unieke samenwerking geworden waarin ze verschillende invloeden samensmelten tot één straf geheel.

© Kosmo Sound feat Imane Guemssy

Yomola begint als een trip op een avontuurlijke rivier met Marokkaanse desert blues, gnawa en een psychedelische vibe. Daarna vallen de gedreven drums in en begint de rivier te versnellen. Het wordt het allemaal vuriger en toch heeft het nummer ook een lazy dubby kantje. Moest het lied nog langer duren, we zouden in een trance kunnen geraken.

De aanstekelijke zang van Guemssy is zeker een meerwaarde en stuwt de band naar een hoger niveau trekken. Live gaat dit zeker voor vuurwerk zorgen. Je kan Imanne Guemssy en Kosmo Sound samen aan het werk zien op 9 februari in De Centrale in Gent.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More