Home Singles KOOKABURRA – Dacelo Novaguinea (Resurrection Records USA, Gazer Tapes & Wagonmaniac Music)

KOOKABURRA – Dacelo Novaguinea (Resurrection Records USA, Gazer Tapes & Wagonmaniac Music)

by Jan Van Coppenolle

Er is een hoek af bij Kookaburra. Na Psychominded Girl en The Kidkitebike zijn we weer zoveel zekerder nadat de garage fuzz-punk en promoclip van Dacelo Novaguinea tegen onze trommel- en netvliezen werd gespetterd.

(c) Achiel de vlerk

Dacelo-watte? Voor wie minder documentaires van National Geographic op de kijk-marathon-teller staan heeft: dat is een lachvogel. Totaal irrelevant weetje voor wanneer de stilte aan tafel valt bij corona-proof bezoek.

De voorloper en tevens opener van het op 10 december verschijnende album Dry Eyes / White Mice gaat steviger vooruit dan Usain Bolt op rolschaatsen. De video-aflevering brengt een avontuur van “înot”, “fiskje”, “potapljanje z masko” en “igalofu”, opgenomen na sluitingsuur in een winkelvestiging van een totaal onbekende sportketen. Het klinkt bovendien als Tinky-Winky Ramone, Dipsy Ramone, Laa Laa Ramone en Po Ramone in een wilde ontsnappingspoging van een gitaar-geweldig beest van een nummer dat, vreemd genoeg, serieus blijft hangen.

Er is een hoek af bij Kookaburra… en dat vinden we niet erg.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More