Home Singles KNUT REIERSRUD & JANNE ERAKER – Chulas Fronteras (Esc.rec.)

KNUT REIERSRUD & JANNE ERAKER – Chulas Fronteras (Esc.rec.)

by Hans Verhoeven

Wat is dit, zeg. En wie zijn dit, zeg. Beginnen dan maar met Knut Reiersrud, een Noorse bluesgitarist die zijn gouden snaren verdiende bij David Lindley en Rickie Lee Jones en nog wel wat goed volk. Kortom, mensen die je kan binnenlaten nadat het duister zeer zwaar viel.

En dan is er Janne Eraker. Ook Noors maar zo’n beetje van overal. En ze danst zich een weg uit fjorden allerhande. Haar stiel is tapdans, de onze hierover schrijven.
En nu ga je zeggen: “Tapdansen, allemaal goed en wel, maar waarom dit uitbrengen als single en, bij uitbreiding, in november een dubbele lp?”

Wel: het werkt. Natuurlijk wordt dit visueel versterkt zodat wij en jij en jullie allemaal eens kunnen luisteren via de ogen. Eraker gebruikt haar voetjes als instrument, eerst al tappend (niet achter een bar, maar zover waren jullie wel al mee) en dan, tapdansschoenen af, in een zandbak. Wat dan weer het geluid van een jazzdrummer geeft die – voorzichtig, heel teder – zijn trommelvellen streelt met een borsteltje. En Eraker is Misses Bojangles. Maar dan eerder ingetogen. Trap niet op haar tenen.

Nooit gedacht hier ooit iets over te schrijven. En nadien blij dat we dat konden doen. Want: dit werkt.

Knut Reiersrud: FacebookInstagram
Janne Eraker: Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More