Home Singles KINGSBLU – Patience

KINGSBLU – Patience

by Bart Verlent

Sinds de coronaperiode stuurt Raf Verhavert zijn muziek de wereld rond onder de naam kingsblu. Vanuit een kamer met (bijna) te veel synthesizers met zicht op de Sint-Rochuskerk in Deurne creëert hij nu al drie jaar eigen songs. De ene wat meer doordacht dan de andere. Constante twijfel zorgt voor een helse strijd en veel vragen. Maar elke keer lijkt het toch te lukken om wat songs af te werken.

© kingsblu

Na 14 singles werd het tijd voor wat meer. De afgelopen maanden werkte Verhavert aan nieuwe songs die hij in een (debuut)ep wil bundelen. Patience is een eerste voorproefje van deze ep en beschrijft het over je heen laten komen en controle laten nemen over de relatie. De hele ep gaat trouwens over de vicieuze cirkel van een relatie die maar niet op zijn poten kan blijven staan.

Het is een boeiende track die in het begin wel iets heeft van de stijlvolle donkere indiepop van Balthazar. In de laatste minuut verandert de vibe echter volledig, Raf zet veel effecten op zijn stem waardoor het lijkt of hij bezeten is. Ook de soundscapes worden nog duisterder dan voorheen. Dit is zeker het meest intense nummer dat we ooit te horen kregen van kingsblu.

Telkens gaat kingsblu iets verder dan in de voorgaande nummers, waardoor de composities meer diepte krijgen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More