Home ReviewsAlbum Reviews WÅVERY – Keep Me Safe

WÅVERY – Keep Me Safe

by Bart Verlent

Jessie Thijs kwam in 2016 voor het eerste in de aandacht met haar deelname aan The Voice. Sindsdien maakt ze dromerige elektropop onder de naam wåvery waarmee ze ook deelnam aan Sound Track en Humo’s Rock Rally.
De 27-jarige zangeres start een nieuw hoofdstuk in haar muzikale carrière met haar debuutep Keep Me Safe die ze opnam met Kristie Dialegrio (backings, keys en preproductie), Bouke Cools (gitaar, synthbas) en Tim Martens (drums). Polar Youth (Elisabeth Verstraete) stond in voor de productie.

© wåvery

Op Keep Me Safe neemt Thijs ons mee op een persoonlijke reis waarin ze obstakels overwint om zich veilig te voelen in haar eigen vel. In haar teksten staan mentale gezondheid en zelfacceptatie centraal en geeft ze als boodschap mee dat het oké is om kwetsbaar te zijn.

In de erg pure nummers, zonder overdadige arrangementen, stelt wåvery zich heel kwetsbaar op en dat raakt.

De prachtige stem van Jessie staat centraal en wordt aangevuld met subtiele arrangementen. Zelfs bij het titelnummer, dat meer gericht is op de dansvloer, is dat zo en blijven de beats en arrangementen wat op de achtergrond. De andere tracks zijn vooral zweverige pareltjes die in de lijn liggen van Birdy en London Grammar.

wåvery levert een knap debuut af dat naar meer smaakt.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More