Home Singles KINGSBLU – Forest

KINGSBLU – Forest

by Ann Cnockaert

Kingsblu is het solo-project van Antwerpse singer-songwriter Raf Verhavert. Bij het vorige nummer Amen, hadden we al een gevoel dat het een intro was van iets dat nog moest komen. Nu onthult Kingsblu zijn nieuwste nummer Forest.

Inspiratie voor het nummer vond Verhavert in het dorp waar hij is opgegroeid. De eerste zinnen uit de song omschrijven de omgeving. Het gaat om het fort van Broechem, waarnaast een klein bos staat. Deze plek heeft doorheen zijn jeugd veel betekenissen gehad. Een plek om af te spreken met vrienden, op ontdekking te gaan, met de jeugdbeweging activiteiten te doen,… Er ligt ook een diepere betekenis in het nummer, namelijk de herinnering aan de dag dat Verhavert een moeilijk gesprek had met zijn toenmalige vriendin waarna de relatie beëindigd werd.

In tegenstelling tot vorige nummers waar de instrumentale kant meer op de voorgrond trad, krijgen we nu meer diepgang in de zang. Je voelt ook echt de melancholie in Forest wat het nummer bijzonder maakt.

Spotify link: https://open.spotify.com/album/6IEIPFLIzMaYwuFbeYMvNO

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More