Home Singles KING HANNAH FEAT. SHARON VAN ETTEN – Big Swimmer (City Slang/Konkurrent)

KING HANNAH FEAT. SHARON VAN ETTEN – Big Swimmer (City Slang/Konkurrent)

by Bart Verlent

Met het debuutalbum I’m Not Sorry, I Was Just Being Me wisten Hannah Merrick en Craig Whittle alias King Hannah heel wat mensen te raken. Zo mocht het duo toeren in Amerika als voorprogramma van Kurt Vile en Thurston Moore. Blijkbaar was dit een heftige ervaring want op de nieuwe plaat Big Swimmer (die 31 mei verschijnt) heeft het duo de ervaringen van hun tijd in de V.S. verwerkt in de songs.

© King Hannah

Het titelnummer van de plaat is de openingstrack en tevens de eerste single. Sharon Van Etten heeft meegewerkt aan twee songs op de nieuwe plaat, waarvan Big Swimmer er één van is. Deze track heeft twee delen. Het eerste is vrij ingetogen met enkel een akoestische gitaar en de breekbare stem van Merrick. Laten we het maar folky noemen. Daarna valt alles stil en krijgt de gitaar distortion, valt de bas en drum in en horen we Van Etten af en toe opduiken.

We kunnen gerust zeggen dat deze nieuwe single in de lijn ligt van het vorige werk van dit duo. Even indrukwekkend, even breekbaar en pakkend.

Vrijdag 13 september stelt King Hannah Big Swimmer voor in de Ancienne Belgique in Brussel, maar dit optreden is al een tijdje uitverkocht.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More