Home Singles KILL YOUR BOYFRIEND – The King

KILL YOUR BOYFRIEND – The King

by Ann Cnockaert

Het uit Treviso, Italië afkomstige duo Kill Your Boyfriend brengt in de herfst hun vierde album Voodoo uit. Op de nieuwe plaat staat ook deze hypnotiserende single The King.

Kill Your Boyfriend is Matteo Scarpa op gitaar en zang, en Antonio Angeli op drums. Samen maken ze sinds 2011 muziek in het postpunk en darkwave genre met een vleugje psychedelica en shoegaze.

Het nieuwe album Voodoo volgt op Killadelica uit 2020 en slaat een brug tussen postpunk (Death In Venice, Evabraun, Pyramids, enz.) en hedendaagse psych-nouveau. Ze vervangen de synth-bas door een basgitaar, en de elektronische en akoestische percussie zijn voller en zwaarder.

De videoclip is gebaseerd op een stuk van de romanschrijver Michael Ventura. In Hear that Long Snake Moan komen de tekst “…lieten zich bezitten, niet door een god die ze konden noemen, maar door de geest die ze voelden in de muziek…” voor. Dit werd vertaald in de clip door een act waarbij de acteurs alleen achterblijven in het midden van een afbrokkelend podium en bezeten worden door een geest die hen koortsachtig naar een onontkoombaar einde leidt. De spastische dans is een duidelijke verwijzing naar The King of Rock & Roll en de voodoo symbolen vertegenwoordigen de verbinding tussen de aardse en de spirituele wereld.

The King een bezwerende single die qua opbouw en instrumenten de luisteraar helemaal opslorpt in het universum van Kill Your Boyfriend. Zeker een aanrader voor fans van The Soft Moon & Throbbing Gristle.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More