Home Singles KEURSLAGER KURT – Towards The Sun (Eigen Beheer)

KEURSLAGER KURT – Towards The Sun (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Zeno Van Moerkerke is in zijn vrije tijd dj en maakt ook electro onder de swingende naam Keurslager Kurt. Zelf noemt Zeno zijn muziek “electronic hardware jams and stampy beats”. Eind vorig jaar bracht deze slager zijn debuutplaat De Schaamte Voorbij uit, waar hij tovert met samples van Nick Cave en ander fijne vleeswaren en daar nummers met maakt die variëren van triphop tot drone-ambient.

Volgende maand komt er al een nieuwe ep uit van Keurslager Kurt waar deze Towards The Sun de voorloper van is. Het is een meer dan zeven minuten durende track die ons doet denken aan de triphop hoogdagen, denk aan dj Shadow en Kruder & Dorfmeister. Zeno heeft er genoeg variatie in gestoken zodat we ons geen seconde vervelen in deze sublieme groovy track.

Met een artiestennaam als Keurslager Kurt zal Van Moerkerke misschien niet doorbreken in het buitenland maar met zijn muziek kan hij iedereen zeker overtuigen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More