Home Singles KAU TRIO – Mad Max

KAU TRIO – Mad Max

by Bart Verlent

Vorig jaar leerden we het Brusselse trio KAU Trio kennen door hun deelname aan de muziekwedstrijd Sound Track. De leden van deze band hebben allemaal een verschillende Europese achtergrond en mengen die in hun muziek samen met de vurige geest van de stad waarin ze zijn opgegroeid.

© KAU Trio

In oktober verschijnt hun derde ep met de toepasselijke titel III, deze Mad Max is er de eerste single uit.

Het nummer kwam tot stand in samenwerking met de Franse saxofonist Maxime Dereux. “Mad” staat voor de zotte kant van deze track en “Max” voor genialiteit van Maxime. Door het gebruik van verschillende ritmes kreeg de band het gevoel dat ze een soundtrack maakten bij een astronaut die botst op de muren van ruimte.

De intro van Mad Max is vrij rustig maar wat volgt komt stevig binnen. We krijgen een soort collage van breakbeats, funk, avantgardejazz, mellow jazz en een streepje free jazz. Het geheel klinkt behoorlijk indrukwekkend en maakt ons benieuwd naar wat deze mannen op hun derde ep hebben gezet. KAU Trio verdiend dan ook zeker een plaats tussen bands als STUFF en ECHT.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More