Home Singles KATY TOO – Time

KATY TOO – Time

by Bart Verlent

In maart van 2022 verschijnt het derde album, Fortysomething van de Kalmthoutse singer-songwriter Leen De Haes, beter bekend als Katy Too. Ze groeide op met muziek uit de sixties en seventies zoals The Beatles, Bruce Springsteen, The Mamas & The Papas en Dolly Parton. Die invloed hoor je terug in haar songs waar we een combinatie in horen van pop, rock, folk, country en pure singer-songwriter.

Voor haar derde langspeler werkte ze samen met producer Sam Pieter Janssens (And Then Came Fall, S.J. Hoffman, Clairval, DRIFTWOOD) en kreeg ze in de studio het gezelschap van Simon Casier (Balthazar, Douglas Firs…) op bas, Steven van Gelder (Hydrogen Sea, Lady Linn, Geike…) op drums, Peter Lesage (Ertebrekers, Filip Kowlier) op keys, Bart Boonen (Eddy & Les Vedettes, The Pop Gun) op gitaar en Chantal & Steve Kashale op backing vocals.

Een paar maanden geleden kregen we een eerste voorproefje van het te verschijnen album met de single Sunset Sundown. Nu krijgen we single nummer twee Time. Op deze song spreekt Katy Too “de tijd” aan waarmee ze altijd in conflict is. De tijd is een ‘mindfucker’ die haar steeds inhaalt, een dimensie die slechts verzonnen is om met onze seconden van bestaan om te gaan.

Terwijl we op Sunset Sundown de pure popkant van Katy Too horen, komt de Kalmthoutse op deze nieuwe single met een meer gedurfde sound. Muzikaal krijgen we een warm bad van brede arrangementen waarin De Haes het gevecht aangaat met de tijd. Dat klinkt in de strofe vrij boos, vooral op de manier waarop ze haar tekst declameert. In het refrein zingt ze meer zalvend wat een mooi tegengewicht vormt.

Time is een bijzonder nummer dat toch catchy en groovy klinkt. Een hele boeiende compositie die vraagt naar meer.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More