Home Concerttip Concerttip: BACKBACK & DON KAPOT – 04/12, N9 Eeklo

Concerttip: BACKBACK & DON KAPOT – 04/12, N9 Eeklo

by Björn Comhaire

Op zaterdag 4 december kan je in de N9 in Eeklo terecht voor de eerste van een reeks shows van het eigenzinnige, Gentse saxofoontrio Backback en de onweerstaanbare grooves van Don Kapot. Het concert maakt deel uit van de JazzLab series en het belooft een muzikale topavond avond te worden met zes geweldige muzikanten.

Backback © Benoit Van Maele

Op hun recent verschenen album Deuk (BBR) brengt Backback een ode aan de indrukwekkende muzikale carrière van Duke Ellington. Ellington sloeg een brug tussen de blues en de avant-garde. Hij maakte dansmuziek voor de “Cotton club”, suites en langere composities die meer aanleunen bij hedendaagse klassieke muziek, talloze opnames voor kleinere bezettingen en solo piano werk. Backback gaat aan de slag met een selectie uit zijn minder bekende werk, waarbij de bigbandarrangementen plaats ruimen voor de rauwe essentie.

Don Kapot, dat is groove, groove en nog eens groove van het fysieke, opzwepende soort. Drummer Jakob Warmenbol en bassist Giotis Damianidis speelden onder andere bij Oghene Kologbo & World Squad, een afrobeat-sensatie uit Brussel. Samen met baritonsaxofonist Viktor Perdieus bouwen ze verder op het werk van Tony Allen, Fela Kuti en Kologbo. Hun composities starten van improvisaties en combineren de energie en vrijheid van de vrije jazz met de totale trance van de beste dansmuziek.

Ook live is Don Kapot niet minder dan een groovemachine. Het trio brengt opzwepende concerten met aanstekelijke humor. De band stelt tijdens dit concert het debuutalbum Hooligan (W.E.R.F. Records) voor.

Tickets en info voor dit concert vind je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More