Home Singles KAISER CHIEFS – How 2 Dance (V2 Records)

KAISER CHIEFS – How 2 Dance (V2 Records)

by Bart Verlent

Op 1 november vierden de Kaiser Chiefs de 18de verjaardag van I Predict A Riot, één van hun grootste hits. De componist van deze hit en de andere topsongs van de Chiefs Nick Hodgson, verliet de band in 2012. Sindsdien is het niveau van de Britse band naar een dieptepunt gezakt. Het postpunkrandje is volledig weg en Rick Wilson en co doen hun best om toegankelijke nummers te maken. Wilson duikt tegenwoordig zelfs op in de Engelse versie van The Voice, als jurylid.

© Kaiser Chiefs

Hun laatste album Duck uit 2018 was een verschrikkelijk slechte plaat ook al werkten de Chiefs terug met producer Ben H. Allen die met hen het album Education, Education, Education & War opnam. Maar ja, als het geen goede songs zijn… Nu zijn de Kaiser Chiefs er terug met nieuw werk. Ze verlieten hun vertrouwde platenmaatschappij Polydor en ruilden die in voor V2 Records. Ze mochten samenwerken met producers Amir Amor die in het verleden samen werkte met Ed Sheeran, Charli XCX en Rudimental, Lewis Thompson (David Guetta, Becky Hill) en Nile Rodgers van Chic. Het mocht dus wel wat kosten. Het resultaat is dat we weer een nieuw geluid krijgen en dat het allemaal ook wat dansbaar moet zijn.

How 2 Dance is een erg doordeweekse, eigentijdse popsong met een typisch Nile Rodgers geluid dat we kennen van Chic, Sister Sledge en David Bowie tijdens zijn Let’s Dance periode. Dat wordt gecombineerd met een groovy Daft Punk-randje. Er is niks aan deze song waarvan we zouden vermoeden dat het een Kaiser Chiefs-compositie zou kunnen zijn, alleen herkennen we nog de stem van Wilson, maar dat is het dan ook.

Met deze nieuwe single zijn de Kaiser Chiefs zeker de fans van het eerste uur kwijt, dat was al zo na Duck, maar de twijfelaars zullen nu wel helemaal afhaken. Misschien staat er een lading jonge fans klaar om die plaats in te nemen. Maar boeiende songs maken de Chiefs al een tijdje niet meer.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More