Home Singles KAE TEMPEST – More Pressure (ft. Kevin Abstract)

KAE TEMPEST – More Pressure (ft. Kevin Abstract)

by Ann Cnockaert

The Line Is A Curve is het nieuwe album van Kae Tempest, dat op 8 april 2022 zal verschijnen. Het is het vierde studioalbum van de artiest uit het Zuid-Londense Lewisham. Op deze plaat werkt Tempest samen met onder andere Grian Chatten (Fontaines DC), Lianne La Havas en Kevin Abstract (Brockhampton). Met de aankondiging van de nieuwe plaat krijgen we ook een eerste single More Pressure.

Kae Tempest is bestseller auteur, dichter en muzikant. In 2013 won Kae de Ted Hughes Award, sleepte nominaties voor de Costa Book Award en een BRIT Award in de wacht. Kae stond twee keer op de shortlist voor de Mercury Prize en werd genomineerd voor twee Ivor Novello Awards. Ook werd hen benoemd tot Next Generation Poet door de Poetry Book Society, een tienjaarlijkse onderscheiding. In 2019 bracht Tempest het studioalbum The Book of Traps and Lessons uit, geproducet door Rick Rubin.

In augustus 2020 liet Kae weten zich als non-binair te identificeren en aangesproken te willen worden met hen/hun.

The Line Is A Curve gaat over loslaten. Van schaamte, angst, isolement en in plaats daarvan vallen in overgave. Het omarmen van de cyclische aard van tijd, groei, liefde. Op More Pressure horen we Kevin Abstract. Rick Rubin bracht Tempest en Kevin Abstract bij elkaar, nadat de hiphopartiest begeesterd raakte van het werk van Kae.

More Pressure is een uptempo nummer met heerlijke synths waarbij de Tempests tekst overheerst maar er toch een knappe match is met de raps van Kevin Abstract.

Kae Tempest speelt op 15 juli op Gent Jazz.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More