Home Belgisch K1D – Moodswings (Nine One).

K1D – Moodswings (Nine One).

by Bram Langmans

De Sint-Niklaase hiphop / urban artiest K1D begon zijn carrière als vaste sidekick van stadsgenoot en jeugdvriend Woodie Smalls. De laatste jaren wist hij echter uit die schaduw te treden dankzij drie verdienstelijke solo ep’s en een hele rits losse tracks.

Zo was er eerder dit jaar nog de charmante ep Lonely Hour(s), en nu is er met Moodswings een nieuwe losse single van K1D die het – als je het ons vraagt – wel eens tot heavy rotation op radiostations allerhande zou kunnen schoppen.

Moodswings is namelijk een heel erg aanstekelijke banger die wat ons betreft zo vanop Kendrick Lamar’s DAMN. had kunnen komen. Al overdrijven wij misschien een beetje.

Feit is wel dat het catchy refreintje en de opzwepende flows van K1D dan misschien niet meteen de origineelste mogen zijn, goed in het oor liggen doen ze zeker wel. Net zoals trouwens ook de lekkere trapbeat van vaste beatmaker Chuki Beats, en meer moet dat soms niet zijn.

Voor de officiële videoclip bij het nummer wist K1D de tegenwoordig viraal populaire Duitser Uwe Baltner te strikken. Die man is bekend voor het voluit meezingen van hits van het moment terwijl hij rondrijdt in zijn auto. Ach ja. Dit is 2019. Don’t ask.

Zelf houden wij het liever gewoon bij de originele audio. Maar dat K1D met Moodswings wel eens een hitje in handen zou kunnen hebben, daar twijfelen wij geen seconde aan. Knap werk!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More